torsdag 27. september 2012

Bacalao

Vi var i Spania i sommer og kjøpte en super Paella-gryte som kobles direkte i stikkontakten. Fant ut at den også er super å lage Bacalao i, så denne koste vi oss med i helgen. Ellers anbefales det å bruke en vid kjele eller en stor jerngryte til denne retten.

Denne oppskriften er nok til ca. 4 personer.

800 gr. utvannet klippfisk. Kjøper du uvannet, så husk at den skal ligge i vann i ca. 1 døgn før du tilbereder den.
2 gule løk skjært i skiver (slik at det blir mange sirkler)
6 store, kokefaste poteter skjært i skiver
8 hvitløksfedd delt i skiver
2 bokser flådde tomater
1/2 rød paprika i strimler
3 dl. god olivenolje som tåler varme
3 dl vann eller hvitvin
1 lite glass tomatpurè
1/2 rød chili (ta ut frøene og finhakk)
20-30 sorte oliven (valgfritt)

Ha alle ingrediensene lagvis i gryta; begynn med fisk. La gryta putre forsiktig i ca. 2 timer. Ganske enkelt, for gryta er ferdig når potetene er ferdigkokt!

Buen Provecho!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar