tirsdag 23. oktober 2012

Eplekake

Denne eplekaken er kjempegod og hemmeligheten er å bruke mest mulig røde, litt søte, skrellede epler, meierismør og godt med kanel og sukker!

125 g mykt meierismør
125 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss melk

3-4 røde epler
Kanel
Sukker

Sett stekeovnen på 160 grader (varmluft)

Rør sukker og smør til krem, gjerne med mikser. Tilsett eggene, ett om gangen og tilsett mel, bakepulver og melk. Fyll røren i smurt rund form, ca 24 cm i diameter.

Skrell eplene, ta bort kjerner og kjernehus og del i båter. Stikk eplebåtene tett i tett i røren og press dem ned i røren så godt du kan. Strø kanel på og godt med sukker på toppen (du får da en litt crispy topp på kaken). Stek nederst i stekeovnen i ca .30-40 minutter. Sjekk gjerne med en gaffel etter 25 minutter. Kaken er ferdig når ikke noe henger igjen på gaffelen. Ikke stek den for lenge, da blir den tørr!

Server varm med pisket krem eller vaniljeis. Nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar