tirsdag 2. oktober 2012

Fylt svinefilet med soppsaus

Ingredienser til kjøttet:
Hel indrefilet av svin
ca. 70 gram Brie
50 gram grønne oliven med paprikafyll
Pepper
Urter (tørkede eller friske, e.g. rosmarin)

Ingredienser til saus:
1/2 stk gul løk
6 aromasopp
ca. 50gr. godt smør
2 toppede ss hvetemel
3 dl svinekraft
2 dl fløte
Salt/soyasaus
Pepper

Ingredienser til grønnsaker:
200 gr. gulrot
100 gr. sukkererter
1/2 gul løk
1 paprika
2 fedd hvitløk
soyasaus
pepper

Tilbehør:
Pasta/ris/bakepotet/kokt potet

Skjær en tykk skive Brie, ca. 1 cm og del på langs slik at det tilsammen blir ca. 20 cm. Dryss på urter og godt med pepper. Kjør oliven i stavmikser og legg blandingen på toppen av osten og sett den i fryseren i 1 1/2 time (eller til stivt) Lag et hull midt i svinefileeten på langs. Vi pleier å bruke slipestål, men hvis du ikke har det, bruk en lang, smal kniv. Sett stekeovnen på 140 grader.

Putt så ostestengene inn i fileten og brun fileten på alle sider på en stekepanne før steketermometer settes inn i midten av fileten og fileten legges i forvarmet stekeovn. Ta ut v/70 grader, pakk inn i folie og la hvile i ca. 20 minutter.

I mellomtiden kan vi lage saus og grønnsaker!

Kjør aromasopp og løk i stavmikser. Smelt smør og ha sopp- og løkblandingen la surre noen minutter for å trekke fuktigheten ut.. Tilsett hvetemel og rør rundt. Tilsett svinekraften og fløte og la småkoke i minst 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Saltet kan erstattes med soyasaus.

Kutt alle grønsakene i passende biter og surr i olje i noen minutter, men pass på at grønnsakene forblir "crunchy". Smak til med salt og pepper.

Server med potet, pasta eller ris, eller kun grønnsaker og saus.

Håper dere liker denne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar