tirsdag 23. oktober 2012

Jordbærkake

Denne kaken passer perfekt som sommerdessert og er aller best når du får tak i norske, søte jordbær.

3 egg
125 gr. sukker
100 gr. hvetemel
1 ts. bakepulver
1/2 ts. vaniljesukker
3 dl kremfløte
2 korger jordbær

Forvarm ovnen til 220 grader. Legg bakepapir på en stor stekeplate

Rør egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren utover bakepapiret og bre den så jevnt du kan utover hele platen. Stek midt i ovnen i 5-8 minutter. Pass godt på så sukkerbunnen ikke brenner seg!

Legg et nytt bakepapir utover benken og strø på med sukker før kaken kommer ut av ovnen. Her kommer "the tricky part": Når kaken er ferdig skal du forsiktig få lagt den med toppen ned mot det sukrede bakepapiret og forsiktig ta av det øverste bakepapiret. Stryk gjerne litt vann på det, så slipper kaken lettere.

Avkjøl kaken mens du pisker kremen søtet med litt sukker. Rens jordbærene. Ta litt over halvpartene a bærene og del i 4, resten (de fineste bærene) deles i 2 og skal benyttes på toppen av kaken. Bland forsiktig bærene som er delt i 4 sammen med halvparten av kremen.

Del den avkjølte kaken i 2 deler på tvers og legg den ene på serveringsbrett. Fordel jordbærkremen på denne delen og legg den andre delen av sukkerbunnen forsiktig på toppen. Fordel resten av kremen på og rundt kaken og pynt på toppen med resten av jordbærene (de som var delt i 2).

Kaken kan med fordel stå i kjøleskap noen timer, slik at den "får satt seg".

1 kommentar: