tirsdag 9. oktober 2012

Sølve's dampede blåskjell

Denne fantastisk gode blåskjellretten er veldig populær hos våre venner og familie. Håper dere liker den!

Ingredienser til 4 personer:

2 nett med blåskjell
4 sp olivenolje (som tåler høy varme!)
Ca. 10 stk. sjalottløk
5-6 fedd med hvitløk
3 dl fløte
1 bunt stangselleri
1/4 rød chili

Skyll blåskjellene og la dem ligge i kaldt vann en halvtimes tid. Grovhakk stangselleri og sjalottløk. Finhakk hvitløk og chili. Fres disse ingrediensene i olivenoljen, hell i fløten og surr på svak varme uten lokk til en litt grøtaktig masse. La vannet renne godt av blåskjellene og legg dem alle i gryta og sett på lokk. La skjellene dampe i gryta på svak varme til de åpner seg, og ikke lenger! Du vil ikke ha tørre blåskjell! Kan serveres rett fra gryta, men husk da å sørge for at alt det gode som ligger nederst i gryta blir helt over skjellene. Server gjerne med gode baguetter eller annet godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar