mandag 21. januar 2013

Kyllingspyd med peanøttsaus

Dette er snadder kosemat! Oppskriften er passende for en familie på 4 som er veldig sultne;)

Kyllingspyd:
800 gr. kylllingkjøttdeig/kylling- og kalkunkjøttdeig
1 rød chili, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts. salt
Grillpinner

Peanøttsaus:
100 gr. salte peanøtter
1/2 dl. kokosmelk
3 ts. limesaft
2 hvitløksfedd
2 ss. østerssaus*
1 ss. brunt sukker
2 ss. søt chilisaus*
1 ss. sesamolje*
2 ts. fiskesaus*
1/2 ts kajennepepper
salt

* fås ferdig i de fleste butikker, gjerne av merket Blue Dragon

Ha alle ingrediensene til peanøttsausen i en blender/stavmikser og rør jevn. Spe på med litt vann evt. kokosmelk hvis du synes den er for tykk. Smak til med limejuice, salt og brunt sukker.

Bland kjøttdeigen godt med chili, hvitløk og salt.. Fukt hendene og klem deigen rundt grillpinnene, som så legges på bakepapir på bakeplate. Pensle spydene med peanøttsaus og stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.

Server med jasminris, en deilig salat, en båt lime til å skvise over spydene og gjerne ekstra peanøttaus og søt chilisaus ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar