onsdag 6. februar 2013

Helstekt entrecote


Beregn tid når du skal få til en god entrecote. Ta kjøttet ut av kjøleskapet et par timer før du starter stekingen for å få det romtemperert. Det skal stekes i ca. 1 time og skal hvile minimum en halv time etterpå, så hele prosessen tar gjerne inntil 4 timer. Denne oppskriften passer til 4 personer.

1 kg entrecote i ett stykke
Smør
Pepper
Salt

Smelt godt med smør i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider på høy varme. Salte og pepre godt før du legger kjøttet i en form og setter i steketermometer slik at spissen befinner seg midt i kjøttet på den tykkeste delen. Da er du klar for ovnen!

Sett i forvarmet ovn på 110 grader. La kjøttet steke til steketermometeret viser 60 grader (55 hvis du ønsker veldig rødt kjøtt)

Ta så ut kjøttet og pakk det godt inn i aluminiumsfolie. La termometeret stå i! La kjøttet "hvile" i 30-40 minutter, mens du forbereder saus og tilbehør.

I dag laget jeg råstekte poteter og en blanding av brokkoli, sjallottløk, aromasopp, paprika::

10 aromasopp eller champignon
1 brokkoli
2 sjallottløk
10 delikatessepoteter
Smør
Salt
Pepper

Start med å dele potetene i båter og stek i olje/smør til møre. Del opp grønnsakene og tilsett i pannen sammen med potetene til de er "crispy". Salte og pepre etter ønske.

Skjær kjøttet i passende skiver og server med tilbehør og ønsket saus. Jeg brukte kremet peppersaus. Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar