onsdag 20. mars 2013

Grønnsakssuppe med strimlet svinekjøtt

Jeg har brukt strimlet svinekjøtt, men også forskjellige typer storfekjøtt kan benyttes. Sjekk i alle tilfelle koketiden for det aktuelle kjøttet. Strimlet svinekjøtt av f. eks. flatbiff skal kun trekke med suppen i de siste 5 minuttene, så det er litt raskere, spesielt dersom du skal ha suppen til middag i en travel hverdag. Et tips er å skrelle og kutte alle grønnsakene kvelden før og legge dem i en gryte med vann, så tar det kort tid å tilberede suppen.

I utgangspunktet kan du bruke alle slags rotgrønnsaker i denne oppkskriften, og den er grei når du trenger en opprydning i grønnsaksskuffen!


Jeg lager gjerne en stor gryte når jeg først er i gang, så her er oppskrift til ca. 8 personer. Suppen kan godt fryses.

1 kg strimlet svinekjøtt
6 poteter
4 store gulrøtter
1 gul løk
1/2 purreløk
5 stilker stangselleri
1 persillerot
1 liten kålrot
Pepper
Salt
Buljongpulver

Kutt alle grønnsakene i passelige biter og ha i ca 3 liter vann og kok i 15 minutter. Tilsett strimlet svinekjøtt og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med buljong, pepper og salt. Husk at buljong har mye salt i seg!

Server alene eller med godt brød. God middag!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar