mandag 11. mars 2013

Lakseform med spinat og pestosaus

Denne deilige lakseretten baserer seg på en av rettene som ble laget på 4-stjerners middag, med noen justeringer. Tar ca. 40 minutter å tilberede og passer både til hverdag og fest.

Oppskrift til 6 personer:

Ca. 900 gr. laksefilet uten skinn og ben
1 bunt brokkoli
3 ss olivenolje
5 stk sjalottløk
200 gr. bladspinat
Salt
Pepper

Til saus:
1 glass grønn pesto (ca 190 gr.)
2 ts dijonsennep
1 krm muskatnøtt
300 gr. Creme Fraiche
saften av 1/2 sitron
1 ss olivenolje
2 ss. raspet parmesan
salt
pepper

Til gratinering:
Brødkrumme/knust kavring
Raspet parmesan
Olivenolje

Finhakk sjalottløk og surr i olivenolje i et par minutter. Tilsett spinat og fres til den har "krympet". Ha over litt salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form og legg i brokkolibukettene med laksen på toppen.

Bland alle ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper før du heller den over fisken. Strø over en god hånd brødkrumme eller knust kavring. Ha til slutt på raspet parmesan og noen dråper god olivenolje på toppen og stek i 20 minutter på 175 grader.

Server med mandelpotet, pasta eller ris.

Vel bekomme!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar