mandag 26. august 2013

Pizzahorn med havremel

Disse pizzahornene har halvparten havremel for at de skal være et sunnere og mer mettende. Her i huset er de blitt et godt alternativ som niste for guttene på skolen, så jeg lager gjerne store mengder som jeg fryser ned og som da enkelt kan tas ut om morgenen  før de går på skolen.

Oppskriften gir ca. 16 horn:

Grunndeig:
350 gr hvetemel
350 gr havremel
1 pk tørrgjær evt fersk
1 ts salt
4 dl melk
70 gr meierismør

Fyll:
1 skinkeboks
1/2 glass Dolmio pastasaus
200 gr. hvitost

Topping:
Ost
Oregano

Bland alt det tørre til deigen. Smelt smør og ha i melken slik at den blir lunken. Bland i det tørre og elt deigen noen minutter før du lar den heve i en bolle med plastfolie over til dobbel størrelse.

Del opp skinken og osten i mindre firkanter og rør inn pastasausen.

Kjevle ut deigen og del opp i ca. 16 trekanter som så fylles og rulles til horn. Sett på heving i ca. 45 minutter, legg evt. på litt ekstra ost på toppen og stek på 180 grader i ca. 10-12 minuter.


Tips:
Du kan også lage denne som pizzasnurrer, som er noe enklere. Da kjevler du ut en stor, rektangulær leiv, fordeler fyllet på hele og ruller til en rull før du kutter den i ca. 3 cm tykke skiver før du hever og evt. tar på litt ekstra ost evt. strør på litt Oregano på toppen.

Dersom du ikke ønsker å bruke melk og smør kan du erstatte dette med vann og raps-eller maisolje.





1 kommentar:

  1. Tiner den ene på 3 timer når skolelunsjen er?

    SvarSlett