tirsdag 17. september 2013

Boller med gulrot og eple

Disse bollene er saftige og fiberrike og inneholder ikke melk. Er kjempegode med diverse pålegg på, så synes de fungerer like godt som rundstykker som boller. Her har jeg brukt havremel og rugmel, men du kan godt bruke andre grove meltyper om ønskelig.

Jeg fikk 26 boller av denne oppskriften

600 gr. hvetemel
250 gr. havremel
150 gr. rugmel
3 ss kruskakli
3 ss havregryn
100 gr. sukker
1 ts salt
1 pk gjær
2 ts kardemomme
1 ts. kanel
2 raspede gulrøtter
2 raspede epler (ikke skall og kjernehus)
1 dl rapsolje
4,5-5,5 dl. lunkent vann (mengde avhengig av hvor saftige eplene er, så hold litt igjen på vannet når du elter slik at du kan justere mengden)

Bland alt det tørre og tilsett raspede gulrøtter, epler, rapsolje og vann og elt til en smidig deig. Her kan du bruke både håndkraft eller kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 45 minutter. 

Elt luften ut av deigen og del i ca. 26 deler og lag boller som du legger på bakepapirkledde stekeplater. Dekk platene med plast og etterhev i nye 45 minutter. Om ønskelig kan du piske et egg med litt melk i og pensle med blandingen før du steker.

Stek på midterste rille i forvarmet ovn på 200 grader i varmluft (225 grader uten varmluft) i 10-12 minutter og avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar