tirsdag 17. september 2013

Plommechutney

Plommechutney er kjempegodt som tilbehør til f. eks. sterkt krydret mat, viltretter og ost. Heller du den i dekorative glass er den også flott å gi bort som gave.


6 kanelstenger
20 svarte pepperkorn
6 lauberblader
500 gr. rødløk
300 gr. brunt sukker
3 dl. 7% eddik
1 kg plommer

Del løken i to og skjær så i tynne strimler. Halver plommene og ta ut steinene.

Legg kanel, lauberblad og pepperkorn i en gryte og rist i tørr gryte i noen minutter. Pass på at du ikke har for høy varme slik at du brenner lauberbladene.

Tilsett eddik, den strimlede løken og rørsukkeret og la blandingen småkoke i ca. 1/2 time til laken tykner. Ha i de halverte plommene, rør rundt og la alt småkoke i 15 minutter.

Ha chutneyen (inkluert pepperkort, kanelstenger og lauberblad) i rene, tørre glass og avkjøl før du setter på lokk. Chutneyen holder seg godt i kjølekap i flere måneder.

Tips: For å sørge for at du har ordentlig rene glass kan du koke glass og lokk i vann i noen minutter, men sørg for at de er ordentlig tørre for du har chutneyen i dem.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar