onsdag 3. april 2013

Asiatisk krydrede kjøttboller

800 gr. kjøttdeig av kyllling og kalkun
1 stor rød chili
1/2 ts. tørket ingefær
1 finhakket gul løk
4 hvitløksfedd, finhakket
2 vårløk
1/2 ts. paprikapulver
100 gr. brødsmuler
2 egg
ca. 1 ts. salt
ca. 1 ts. pepper
Sesamfrø (om ønskelig)

Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingredientsene i en bolle og rull ut til passende kjøttbolle-størrelse og rull hver bolle i sesamfrø om ønskelig. Legg på stekebrett. Stekes i ca. 12 minutter.

Serveringstips:
Server gjerne i krydret suppe, med sursøt saus eller med nudler og f. eks. denne sausen:
2/3 kopp hoisin saus
1/4 kopp riseddik
2 knuste hvitløksfedd
2 ss soyasaus
1 ts sesam olje
1 ts tørket ingefær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar