Amerikanske "soft pretzels" selges ofte fra små boder rundt om i USA som en snack hvor man kan velge forskjellige varianter og dip.
De er fantastisk gode sammen med f.eks. honning-sennep dip, ostedip eller som tilbehør til annen mat. Oppskriften er nok til 10 kringler.
3,5 dl lunkent vann
0,5 dl smeltet smør
1 pk tørrgjær
1 ss sukker
2 ts salt
1 l hvetemel
Nøytral olje til bakebollen under heving og til forming av kringler
Til pensling:
1 eggeplomme
3 ss vann
Havsalt
Til koking før steking:
5 liter vann
50 gr. natron
Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt smør, ha i vann og varm til lunkent og bland med det tørre. Elt deigen i ca 5 minutter og legg i oljesmurt bakebolle. La heve ca 50-60 minutter (til dobbel størrelse)
Ha 5 liter vann i en stor panne og kok opp. Tilsett natron.
Del deigen inn i 10 og lag kringler av hvert deigemne. Legg forsiktig en og en kringle i gryten og la koke i ca. 2 minutter, til de har hevet til dobbel størrelse. Du vil se at de utvider seg. Ta ut og legg på bakebrett.
Visp sammen eggeplomme og 1 ss vann og pensle hver kringle forsiktig. Ha på litt havsalt og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 10-12 minutter. Prøv å få kringlene i ovnen så snart som mulig etter de er "kokt" slik at de ikke får mulighet til å falle så mye sammen.
Kringlene kan godt fryses.
Tips:
Forsøk gjerne med litt finhakket hvitløk i deigen.
Her har jeg laget med honning-sennep dip
Yummy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar