onsdag 23. januar 2013

Amerikanske "soft pretzels"

Amerikanske "soft pretzels" selges ofte fra små boder rundt om i USA som en snack hvor man kan velge forskjellige varianter og dip.

De er fantastisk gode sammen med f.eks. honning-sennep dip, ostedip eller som tilbehør til annen mat. Oppskriften er nok til 10 kringler.

3,5 dl lunkent vann
0,5 dl smeltet smør
1 pk tørrgjær
1 ss sukker
2 ts salt
1 l hvetemel

Nøytral olje til bakebollen under heving og til forming av kringler

Til pensling:
1 eggeplomme
3 ss vann
Havsalt

Til koking før steking:
5 liter vann
50 gr. natron

Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt smør, ha i vann og varm til lunkent og bland med det tørre. Elt deigen i ca 5 minutter og legg i oljesmurt bakebolle. La heve ca 50-60 minutter (til dobbel størrelse)

Ha 5 liter vann i en stor panne og kok opp. Tilsett natron.

Del deigen inn i 10 og lag kringler av hvert deigemne.  Legg forsiktig en og en kringle i gryten og la koke i ca. 2 minutter, til de har hevet til dobbel størrelse. Du vil se at de utvider seg. Ta ut og legg på bakebrett.

Visp sammen eggeplomme og 1 ss vann og pensle hver kringle forsiktig. Ha på litt havsalt og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 10-12 minutter. Prøv å få kringlene i ovnen så snart som mulig etter de er "kokt" slik at de ikke får mulighet til å falle så mye sammen.

Kringlene kan godt fryses.

Tips:
Forsøk gjerne med litt finhakket hvitløk i deigen.

Her har jeg laget med honning-sennep dip

Yummy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar