Deilig brød som kan brukes som tilbehør til tapas, pasta eller suppe. Server gjerne med deilig olivenolje eller aioli.
Deig:
750 gr. hvetemel
1 pk. tørrgjær
2 ts. salt
5 dl. lunket vann
1 ss god, kaldpresset olivenolje
Topping:
200 gr soltørkede tomater i olje
6-8 hvitløksfedd
3 ss god, kaldpresset olivenolje
Gourmetsalt/havsalt
Bland alle ingrediensene til deigen, og elt godt sammen et par minutter. Legg i en bolle, dekk med plast og sett til heving i 20-30 minutter.
Bruk en form som er ca 20x30cm (dekk gjerne bunnen med bakepapir) og fordel deigen med fingrene utover i formen.
Sil av de soltørkede tomatene og kutt i småbiter. Dersom de soltørkede tomatene du har ligger i kaldpresset olivenolje trenger du ikke sile dem, men mine lå i solsikkeolje, så da velger jeg å sile dem først. Fordel så tomatene over deigen.
Finhakk hvitløken og fordel også den over deigen.
Hell så over din gode olivenolje og bruk fingrene og stikk over hele deigen slik at toppingen går litt ned i deigen.
La så foccaciaen heve seg i ca 10 minutter (har jo hevet litt allerede mens du har forberedt fyllet så dette er tilstrekkelig), sprinkle litt gourmetsalt på toppen og stek i forvarmet ovn i 20-30 minutter på 200 grader.
Sjekk med en gaffel for å sjekke om den er ferdig etter ca. 20 minutter. Ikke stek for lenge, da blir foccaciaen tørr!
Best nystekt men kan også fryses. Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar