Deilig brød som kan brukes som tilbehør til tapas, pasta eller suppe. Server gjerne med deilig olivenolje eller aioli.

750 gr. hvetemel
1 pk. tørrgjær
2 ts. salt
5 dl. lunket vann
1 ss god, kaldpresset olivenolje
Topping:
200 gr soltørkede tomater i olje
6-8 hvitløksfedd

Gourmetsalt/havsalt
Bland alle ingrediensene til deigen, og elt godt sammen et par minutter. Legg i en bolle, dekk med plast og sett til heving i 20-30 minutter.
Bruk en form som er ca 20x30cm (dekk gjerne bunnen med bakepapir) og fordel deigen med fingrene utover i formen.

Finhakk hvitløken og fordel også den over deigen.
Hell så over din gode olivenolje og bruk fingrene og stikk over hele deigen slik at toppingen går litt ned i deigen.
La så foccaciaen heve seg i ca 10 minutter (har jo hevet litt allerede mens du har forberedt fyllet så dette er tilstrekkelig), sprinkle litt gourmetsalt på toppen og stek i forvarmet ovn i 20-30 minutter på 200 grader.
Sjekk med en gaffel for å sjekke om den er ferdig etter ca. 20 minutter. Ikke stek for lenge, da blir foccaciaen tørr!
Best nystekt men kan også fryses. Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar