mandag 22. april 2013

Bananbrød med eple

Denne kaken/brødet er av den sunne varianten og er søtet med Sukrin og har masse sunt kostfiber! Den er selvkomponert og ble til i dag når jeg, som for tiden er på diett:), fikk lyst på noe litt søtt. Den ble så god at til og med ungene spiste godt av den.

Oppskriften gir et brød på ca. 700 gram og inneholder ca. 160 kalorier pr. 100 gram.

1 egg
3 bananer (ca. 300 gr uten skall)
150 gr speltmel
50 gr kruskakli
10 gr sesamfrø
4 ss Sukrin
2 ts Natron
1 eple (ca. 150 gr uten skall og kjernehus)


Bland egg og banan sammen til en jevn masse med f. eks. stavmikser.

Bland alle de tørre ingrediensene og vend inn i egg- og bananblandingen. Finhakk eple til småbiter og tilsett røra. Kle en brødform med bakepapir og hell i røra.

Stek på 200 grader i 40-45 minutter. De siste 20-30 minuttene måtte jeg legge over folie slik at brødet ikke skulle bli for stekt på toppen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar