tirsdag 23. oktober 2012

Honninghjerter

Når jeg vokste opp i Haugesund var disse honninghjertene å få kjøpt i noen av bakeriene. Har aldri sett dem i Bergen, og letet lenge for å finne oppskriften på dem. Fant etterhvert ut at de stammer fra Danmark og har nå laget dem flere ganger rundt juletider.

De er utrolig gode og myke og supre å gi i f. eks. gaver rundt jul da de kan dekoreres på forskjellige måter. Tradisjonelt tror jeg de ble dekorert med glansbilder.

250 gr. honning
125 gr. sukker
75 gr. meierismør
1 egg
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/5 tsk knust nellik
500 gr. hvetemel
2 tsk. bakepulver
1 stor plate kokesjokolade

Smelt honning, sukker og smør på middels varme. Avkjøl litt og ta over i bolle og rør inn egget. Bland krydder med mel og bakepulver og rør dette inn i honningmassen og lag til en tjukk deig. Rull ut til ca. 1 cm tykk leiv og stikk ut kaker med hjerteform i den størrelsen du ønsker. Jeg pleier å bruke små hjerte-pepperkakeformer, da kakene hever seg og siver litt ut.

Stek på 200 grader (varmluft) i ca. 12-15 minutter, alt etter hvordan ovnen din er. La dem kjøle seg utover bakepapir.

Smelt sjokoladen i vannbad og pensle kakene med sjokoladen. Jeg pleier rett å slett å bruke en liten malerpensel. Pynt med enten glasur, skriv "God Jul", legg på glansbilder eller annen dekor du måtte ønske.

Skal du gi noen i gave kan du f. eks. kjøpe cellofan på rull og pent bånd å pakke inn noen, evt. i fine kakebokser (husk da å legg matpapir imellom lagene, slik at kakene ikke blir ødelagt)

Lykke til!
Hjemmelavede glaserede honninghjerter

7 kommentarer:

 1. Denne oppskriften må jeg prøve :) Er Fra Haugesund, og savner de veldig nå siden jeg bor i Bergen. Jeg har ikke varmluftovn, hva bør jeg steke de på da? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, tror jeg ville stekt dem på 200 grader, men bare pass på dem. Lykke til!

   Slett
 2. Hei! Hvor mange honningherter bir dette, om du lager de i "normal" størrelse? :)

  SvarSlett
 3. Hei, jeg fikk ca. 30 hjerter av denne oppskriften Lykke til!

  SvarSlett
 4. Hei..Prøvde meg på denne oppskriften men deigen ble heilt smuldrete .. så eg tok i litt mer smør og kakene ble som pepperkaker og heva seg ikkje.. 500 gram h- mel e vel 10 dl så eg hvrt ikkje ka eg har gjort feil.. regne med desse ska være som de vi får i baker butikken i haugesund (haugli) myke inni🙄

  SvarSlett
 5. Hei, og takk for tilbakemelding. Ja, er selv fra Haugesund og godt kjent med honninghjertene fra bakeriene😋 Har laget denne mange ganger med stort hell, men kan det være at sukker-smør-honningblandingen du laget ikke ble varmet opp godt nok? Veldig viktig at det er så varmt at sukkeret løser seg helt opp. Også viktig at blandingen avkjøles før egget piskes inn og mel/krydder/bakepulver tilsettes. Jobb så deigen jevn før den er klar til utbaking. Deigen kan forøvrig gjerne ligge en dag eller to i kjøleskapet før du baker den ut. Håper du prøver igjen for de blir kjempegode😋

  SvarSlett
 6. Takk😂 prøve igjen i dag. Va nok sukkerblandingen eg ikkje kokte nok👍

  SvarSlett