mandag 1. april 2013

Fine rundstykker

Deilige rundstykker til frokosten. Viktig at du bruker meierismør og ikke olje/margarin for den gode smaken.

Denne oppskriften er nok til ca 14 rundstykker. Kan godt fryses, så doble gjerne oppskriften hvis du vil ha noen på lur i fryseren.

700 gr hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 dl lunken melk
1 egg
75 gr mykt meierismør

Vann til pensling
Valmuefrø/sesamfrø som pynt.

Bland mel, gjær og salt. Tilsett lunken melk og egget. Elt godt sammen i kjøkkenmaskin eller som jeg, rett på benken. Tilsett det myke smøret og elt godt i noen få minutter, til deigen er jevn og myk.

Legg deigen i en bolle dekket med plast og la heve til dobbel størrelse (ca 40-60 min.)

Bak ut boller som legges på bakeplate med god mellomrom. Dekk med plast og hev i ytterligere 20-30 minutter.

Pendle med vann og dryss på litt sesamfrø eller valmuefrø som pynt. Stekes midt i ovnen på 220 grader varmluft i ca 10-12 minutter.

God frokost!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar