Disse skillingsbollene er fantastisk gode! Det som gir suksessen er å bruke meierismør og H-melk, så ikke noe for dem som teller kalorier:)
Oppskriften gir ca. 20 boller
Deig:
1 1/2 kg hvetemel
300 gr meierismør
3 ts kardemomme
50 gr gjær
1 l H-melk
300 gr sukker
Fyll:
200 gr mykt meierismør
100 gr sukker
2 ts kanel
Før steking:
Pensle med melk
Strø på litt perlesukker
Smelt smøret og ha i melken til ca. 40 grader og bland i gjær. Tilsett mel, kardemomme og sukker og kna til en myk deig.
La stå på heving et lunt sted til dobbel størrelse.
Gjør klar fyllet:
Bland smør, sukker og kanel i en bolle til en jevn, smørbar krem.
Del deigen i 2 og kjevl hver del til ca 1/2 cm tykk firkant. Smør fyllet utover og rull hver leiv sammen. Del hver del opp i ca 10 biter og sett på smurte stekeplater. Husk god avstand. Sett til heving i ca. 40 minutter.
Pensle bollene med litt melk og strø på litt perlesukker. Stek i ca. 10 minutter midt i ovnen på 210 grader. Avkjøl på rist. Nam nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar