Denne suppen er litt spicy og passer perfekt til kalde høst- og vinterkvelder. Den tar forholdsvis rask tid også, 20-30 minutter, tenker jeg.
Bruk helst fersk fisk i denne, så holder den formen bedre.
600 gr. laksefilet
4 store hvitløksfedd
1/2 gul løk
1/2 purre
2 selleristenger
olivenolje (som tåler høy varme)
4 gulrøtter
4 poteter
2 bokser tomat
lite kryddermål nellik
lite kryddermål ingefær
lite kryddermål basillikum
1,2 l fiskekraft
1 liten rød chili uten frø
pepper etter smak
3 dl creme fraiche (romtemperert for at den ikke skal skille seg)
Finhakk løk, purre, hvitløk, chili og selleri og la dette surre i olivenolje i noen minutter. Tilsett guløtter og poteter som er hakket i små firkanter og la disse surre med i et par minutter. Tilsett fiskekraft og tomatboksene og la dette koke til grønsakene er møre. Tilsett nellik, ingefær, basillikum og creme fraiche. Smak til med salt og pepper evt. ekstra krydder. Del laksen i store firkanter og tilsett suppen. La trekke på svak varm til fisken er ferdig.
Pynt gjerne med de grønne bladene fra selleristengene og server med godt brød til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar