fredag 9. november 2012

Lune reker

Oppskriften passer som en liten snack for 2 personer eller forrett for 4 og er selvkomponert av Sølve. Knallgod!

700 gr. ferske reker
6 hvitløksfedd
1 liten kvast dill
1 stilk stangselleri
1 1/2 dl olivenolje (må tåle høy varme!)
1 ts tørket timian
1/2 ts sort kvernet pepper
1-2 sprø baguetter

Skrell rekene og legg rekeskall og alle ingrediensene i en gryte (unntatt de ferdigskrellede rekene, 3 hvitløksfedd, timian og 1/2 selleristang) og kok i 10 minutter og sil oljen i en gryte. Da sitter du igjen med en velsmakende, gylden olje.

Finhakk den resterende 1/2 selleristangen og de 3 hvitløksfeddene og ha i den silte oljen med timian og varm opp. Tett før servering legges de ferdigskrelte rekene. server med baguetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar