I dag ble det ovnsbakt kylling med råstekte poteter og kyllingsaus til middag. Tar ca. 1 time og 15-20 minutter, så passer kanskje best som helgemat.
Denne oppskriften er rikelig til 6 voksne personer.
I formen:
2 ferske hele kylling
2 gulrøtter
1 gul løk
10 hvitløksfedd
2 stangselleristenger
Meierismør
Salt
Pepper
Råstekte grønnsaker:
10 kokefaste poteter
1 rød løk
1 stor brokkoli
3 gulrøtter
Olivenolje som tåler høy temperatur
Salt
Pepper
Saus:
Sjyen fra kyllingformen
2 store spiseskjeer hvetemel
Soyasaus
Worchester saus
2 dl fløte (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Sukkerkulør (kan sløyfes)
Forvarm ovnen til 250 grader.
Gni kyllingene godt inn med smør og strø på salt og pepper på begge sider
Skrell gulrøtter, skjær i biter og legg i formen sammen med hele hvitløksfedd, oppskjært løk og selleristenger.
Hell på vann og sett formen midterst i ovnen og skru straks ned til 175 grader. La steke i 1 time og pass på at det er godt med vann i formen slik at du har til saus. Ta kyllingen ut av formen, dekk til og la hvile i ca. 15 minutter mens du lager grønnsaker og saus.
Vask og del potetene i båter og stek i olje i stekepannen til potetene er nesten gjennomstekt. Del gulrøttene og rødløken i strimler, brokkolien i små buketter og tilsett disse de siste 5 minuttene. Salte og pepre etter smak.
Sil alle grønnsakene og væsken fra kyllingformen i en gryte og press på grønnsakene med en liten øse eller skje slik at du får med alle de gode smakene. Sikt melet ned i sausen og ikke rør før melet har sunket til bunnen for å unngå klumper. Tilsett fløte og smak til med Worchester saus, soyasaus, salt og pepper. Ta i noen dråper sukkerkulør hvis du vil ha litt mørkere farge på sausen La den koke i ca. 5 minutter før servering.
Kjempegodt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar