onsdag 23. januar 2013

Ovnsbakt kyllingfilet med soltørkede tomater og pesto

Denne retten fikk jeg servert hos min mor som igjen hadde fått den hos en venninne. Var så god at den må deles! Passer godt som hverdagsmat da den er enkel å tilberede og kun tar ca. 40 minutter.

Oppskrift til 6 personer:
6 stk. kyllingfileter
1 glass grønn pesto (evt. lag selv, se oppskrift annet innlegg)
1/2 glass soltørkede tomater i olje
1/2 glass marinerte hvitløk
1/2 glass marinerte fetaost
1 bunt brokkoli
Salt
Pepper

Tilbehør
Ris eller pasta
evt. parmesanost

Kutt et snitt i siden på hver kyllingfilet og ha de soltørkede tomatene og noen hvitløk inni. Brett så sammen slik at den fineste siden ligger opp og legg i ildfast form.
Fordel pesto, resten av hvitløkene og fetaosten over filetene. Kvern over litt sort pepper og salt til slutt og hell gjerne noe av oljen fra de soltørkede tomatene og hvitløken over filetene før de går i ovnen slik at det blir som en saus.

Stek i ovnen først i 20 minutter på 175 grader, fordel så brokkolibunter i formen og stek videre i ca 10 minutter, eller til filetene er ferdig stekt. Ikke for lenge, da blir kyllingen tørr!

Server med ris eller pasta og evt. litt raspet parmesan på toppen.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar