torsdag 21. februar 2013

Ravioli med kjøtt- og ricottafyll

Denne oppskriften er kjempegod, men tar noe tid, så super helgemat.

Start gjerne med pastadeigen siden den skal hvile og lag klart fyll og pastasaus mens deigen hviler.

Pasta:
225 gr. durumhvete
3 store egg
1/2 ts salt

Fyll:
1 ss god olivenolje
2 finhakkede hvitløksfedd
200 gr. karbonadedeig
2,5 dl Ricotta-ost
0,5 dl raspet parmesanost
1 eggeplomme
1 god hånd finkuttede basilikumsblader
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Pastasaus:
1 finhakket løk
8 ss god olivenolje
3 gulrøtter i små terninger
2 finhakkede selleristenger
4 finhakkede hvitløk
1 boks med gode hermetiske tomater
1 terning kjøtt-eller hønsebuljong
0,5 l vann
2 ss tomatpure
Salt
Pepper
En hånd med kuttet fersk basilikum

Tilberedning pasta, trinn 1:
Bland sammen egg, durumhvete og salt til en fast deig. Legg i en bolle, dekk med plast og la hvile i romtemperatur i minimum en halv time mens du lager fyll og pastasaus.

Tilberedning fyll:
Ha olivenolje i pannen og fres hvitløken litt før du tilsetter karbonadedeigen og bruner denne. La så dette avkjøles for du rører inn alle de andre ingrediensene.

Tilberedning pastasaus:
Ha olivenoljen i pannen og fres løk, hvitløk, gulrøtter og selleri i noen minutter. Tilsett tomater, buljong, vann og tomatpure og la sausen småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt og pepper. Tilsett basilikum i slutten av koketiden.

Tilberedning pasta, trinn 2:
Har du ikke pastamaskin, så kjevle ut deigen så tynn som mulig og legg på fyllet på ene halvdelen (se bildet) og brett over den andre halvdelen. Jeg brukte et lite glass for å lage runde ravioli og trykket forsiktig rundt kantene for at de blir tette i skjøtene. Kok så i godt saltet vann i 3-4 minutter og server med f.eks pastasaus.

Server med:
Fersk raspet parmesan
Nykvernet pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar