Her er oppskrift til 4 personer
Ca. 1,5 kg. røkt svinekam med ben i et stykke

Til glassering:
2 ss brunt sukker
4 ss sennep (gjerne 2 forskjellige typer; 2 ss fin Dijon sennep og 2 ss. av en grovere variant)
1 ts kvernet sort pepper
NB! Du trenger 1 stekepose til stekingen.
Sørg for at svinekammen er romtemperert og smør den inn med sukker- pepper og sennepsblandingen på alle sider.

2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
10 hvitløksfedd (gjerne med skall)
2 løk (hvit eller rød)

Sett formen nederst i forvarmet ovn og stek på 150 grader i ca. 1,5-2 timer, eller til temperaturmåleren viser 70 grader. La den hvile i ca 1 halv time.
Sett en sil over en kasserolle, kutt et hull i stekeposen for å få grønnsaker og sjy over i silen. Press gjerne de møre grønnsakene gjennom silen så godt det lar seg gjøre og du har en flott basis for saus.
Til sausen trenger du:
Kraften fra kjøttet:
3 toppede ss hvetemel
2 ss tomatpure
1 ts worchestersaus
2 dl fløte
Pepper
Tilsett hvetemel i den silte kraften og ikke rør før melet har sunket ned i kraften. Rør og tilsett de andre ingredientsene. Skulle det vise seg at du ikke har fått ut alle melklumpene er det lov å sile igjen:) Smak til med pepper og la sausen koke i noen minutter.
Da kan du skjære opp svinekammen. Server med kokte poteter og grønnsaker. Jeg synes brokkoli, blomkål og gulrøtter er godt til dette. Lykke til!
røkt svinekam er som regel saltet for mye etter min smak. lar den seg vanne ut og eventuelt hvor lenge? ej
SvarSlettHei, har ikke forsøkt å vanne ut røkt svinekam, men kan ikke se hvorfor du ikke skulle kunne gjøre det, på lik linje med røkt og saltet svineknoke. Ville da forsøkt å latt den ligge i vann fra kvelden før du skal tilberede den.
SvarSlettPleier som regel koke opp vann og trekke den i et par timer, og lage saus av kraften..
SvarSlett