torsdag 5. september 2013

Kvæfjordkake/'Verdens Beste'

Det er ikke uten grunn at Kvæfjordkake blir kalt 'Verdens Beste'. Kombinasjonen marengs, mandler og krem er utrolig god og faller i smak hos de fleste. Mange bruker romfyll i stedet for vaniljekrem, men dersom barn skal spise kaken, er nok vaniljekrem å foretrekke. Her er en god oppskrift:

Bunn:
75 gr smør
125 gr sukker
6 eggeplommer 
90 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
5 ss melk

Marengs:
6 eggehviter
175 gr sukker
200 gr mandler

Fyll:
3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem (evt romfyll). NB! Bruk vaniljekremen som ikke trenger koking, men som du tilbereder med melk selv. Ikke bruk ferdigpakker med vaniljekrem da denne blir for tynn i denne kaken.

Sett ovnen på 175 grader varmluft, evt 185 grader uten varmluft
Start med å piske sukker og mykt smør til bunnen hvitt. Tilsett så eggeplommene, en og en om gangen. Ha i mel, bakepulver og melk og bre røren utover en langpanne med smurt bakepapir.

Pisk eggehviter og sukker til marengsen til den er stiv og bre forsiktig over røren som du allerede har hatt på stekeplaten. Forsiktig så du ikke blander marengsen ned i røren. 

Hakk mandlene og strø over marengsen. Stek på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter. Pass på at ikke mandlene blir brent. Legg i såfall aluminiumsfolie over resten av syeketiden.

Avkjøl litt før du forsiktig tar av bakepapiret og deler i 2. 

Tilbered vaniljekremen i henhold til oppskriften på posen og avkjøl. Pisk kremen godt og bland sammen med den avkjølte kremen og avkjøl blandingen en stund til den er passelig tykk til å ha som fyll.

Fordel så kremen på toppen av den ene kakedelen og legg den andre på toppen og server.

Kaken kan godt lages noen timer før den skal serveres slik at den får "satt seg". Må i så fall stå i kjøleskap.
2 kommentarer:

  1. Nå er det kun ferdigpakker som er i salg, har du tips til hvordan kremen kan tilberedes best mulig nå?

    SvarSlett
  2. Hei! Hvis du pisker kremen godt stiv før du blander den med vaniljekremen og setter den ferdigblandet i kjøleskapet en god stund før du du monterer kaken, vil nok det også gå fint.

    SvarSlett