torsdag 19. september 2013

Blomkål- og brokkolisuppe med fiskeboller

Denne suppen er kjempegod hverdagsmiddag som er rask å tilberede. Server med grovt brød eller rundstykker og du har en sunn og god middag.

Oppskrift til 4 personer:

1 stor blomkål
1 brokkoli
3 gulrøtter
1/2 purreløk
1-2 hvitløksfedd
50 gr meierismør
4 ss hvetemel
1 l grønnsakskraft (evt bruk buljongterninger og noe av kokevannet til grønnsakene)
4 dl melk evt en skvett fløte
300 gr suppeboller av fisk
Salt
Pepper

Del opp blomkål og gulrøtter i passende biter og kok dem noen minutter, men bare såpass at de fremdeles har tyggemotstand. Sil av kokevannet i en bolle (noe skal brukes i suppen), skyll blomkål og gulrøtter i kaldt vann slik at de ikke fortsetter å koke og sett dem til side.

Ha finhakket hvitløk, purre og smør i en gryte og la dette surre noen minutter før du tilsetter mel og rører. Spe ut med grønnsaksbuljongen litt etter litt mens du rører kraftig slik at ikke suppen får klumper. Ha så i melk/fløte og kok noen minutter slik at melsmaken forsvinner. Smak til med salt og pepper.


Tilsett suppebollene og brokkolitopper og la suppen småkoke til brokkolien er passelig kokt. Tilsett de forhåndskokte grønnsakene og la alt bli varmt før du serverer.

Håper det smaker!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar