Oppskriften gir 2 deilige og dekorative brød.
Ingredienser:
800 gr hvetemel
50 gr. tørrgjær
2 ts salt
5 dl melk
50 gr. smør
Bland mel, gjær og salt i en bolle. Smelt smøret og ha melken i. Varm til lunkent og bland i det tørre. Elt deigen til en myk deig og legg tilbake i bollen. Legg plastfolie over bollen og la heve i ca. 45 minutter.
Del deigen i to. Del så hver del i 3 og rull ut til lange pølser som du da fletter sammen. Hvis det er vanskelig å få endene til å holde sammen, så kan du fukte med litt vann og klemme deigen litt sammen og evt. brette forsiktig under brødendene.
Legg brødene på bakeplate og la stå til etterheving under plastfolie i ytterligere 45 minutter. Om ønskelig kan du pensle brødene med litt melk og strø på sesam- eller valmuefrø før steking. Ønsker du en blank overflate på brødene kan du istedenfor melk vispe sammen ett egg som du pensler med.
Stekes nederst i forvarmet ovn i ca. 20-30 minutter på 200 grader. Jeg brukte varmluftsfunksjonen, da jeg synes det gir flott heving av gjærbakst. Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar