torsdag 24. oktober 2013

Fiskekaker

Det er lite som er så godt som hjemmelagde fiskekaker! Har du en kjøkkenmaskin er det også enkelt å få til.

Her har jeg brukt frossen fisk, men i og med at den ofte gir fra seg mye væske, er det viktig å justere med potetmel for ikke å få en for løs farse. Dersom du bruker frossen fisk er det også lurt å la den ferdige farsen stå en stund i kjøleskapet slik at den får "satt seg" før du begynner å steke.

Lag gjerne en stor porsjon og frys ned halvparten så har du en rask middag senere. Ingredienser:
1 kg kald fiskefilet (torsk, sei, hyse)
3-5 ss potetmel (juster i forhold til om du har fersk eller frossen fisk)
2 egg
2 dl melk/fløte
2 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 finhakket purreløk

Kjør den kalde/halvtinte fiskefileten gjennom en kjøkkenmaskin et par ganger og bland inn de øvrige ingrediensene. Juster med potetmelet til du får en jevn røre og sett til avkjøling minimum 1/2 time. 


Siden smaken er så forskjellig, er det alltid lurt å steke en liten prøvekake før du setter i gang med alle fiskekakene. Juster evt. med mer salt, pepper eller muskat.


Bruk en spiseskje og form til boller som du legger på stekepannen og klapper litt ned slik at du får ønsket form. Stek noen minutter på hver side til de er gjennomstekt.


Her serverte jeg kakene på tradisjonell måte med kokte poteter, raspede gulrøtter og brun saus, men de smaker også godt alene eller på brød med f. eks. remulade. Lager du litt større kaker, kan de godt brukes som et alternativ til hamburger.


Lykke til! 


7 kommentarer:

 1. Sånt tull påstanden om at det er ikke er mulig å lage gode-/og en nedtur å spise fiskekaker av frossen fisk ! Jeg har nå ved flere anledninger laget fiskekaker i henhold til din oppskrift og jeg bøyer meg i hatten. Den som skriver dette er nå 55 år, har vokst opp med mors fiskekaker, alltid laget av fersk fisk og trodde det var det eneste saliggjørende. Tusen takk for at du deler denne oppskriften med oss. Dette er GOD mat !

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar. Kjekt å høre at oppskriften falt i smak!

  SvarSlett
 3. No har jeg for første gang laga fiskekaker av selvfiska sei og lyr. Frossen har den også vært. Jeg gikk inn på nettet og fant oppskriften din. En enkel og rask oppskrift. Beste fiskekaker jeg har smakt. Du skal ha all æren for det.

  SvarSlett
 4. Går det an å fryse farsen ?

  SvarSlett
 5. Går det an å fryse fiskafarsen ?

  SvarSlett
 6. Nydelige fiskekaker laget av torsk og sei, hele 2 kg, byttet ut pepper med muskatnøtt + 1 gul løk i tillegg, dette brukte mor i kakene og det smaker så godt! Veldig bra at det blir allment kjent at det går helt fint å la bruke fryst fisk til fiskekaker. Takk for at du deler!

  SvarSlett