tirsdag 10. desember 2013

Teriakimarinert Salmalaks med mangosalsa

Denne retten kom jeg over i forbindelse med at det ble delt ut smaksprøver på Salmalaks i en butikk. Sammen med mangosalsaen er dette en frisk, sommerlig og utrolig velsmakende lakserett. Kan serveres med pasta eller ris og passer også godt på grillen.

Her er oppskrift til 4 personer
600 gr Salmalaks i ett stykke
Ca. 100 gr Teriakimarinade/saus

Fordel Teriakisaus/marinade over og under laksen og la stå i minimum 15-60 minutter (ka)n stå på kjøkkenbenken hvis den kommer rett fra kjøleskapet. 

Mangosalsa:
1 moden mango
1/2 agurk
1/2 rød chili uten frø
1 stk lime (bare saften)
1 fedd hvitløk
1 bunt koriander

Kutt mango og agurk i små biter og ha i finhakket chili og hvitløk. Riv av korianderbladene fra bunten, grovhakk og bland i. Press over limesaften, bland forsiktig og la stå i kjøleskap å trekke i minimum 15 minutter.

Hvis laksen stekes i ovn stekes den på midterste rille i forvarmet ovn på 150 grader i 6-10 minutter (alt etter som hvor mye stekt du ønsker den).

Hvis laksen stekes på grill har du den på aluminiumsfolie og steker på høy varme i ca. 2 minutter på hver side.

La laksen hvile i et par minutter før du serverer den sammen med mangosalsa og pasta evt. ris. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar