tirsdag 15. desember 2015

Hjemmelaget rullekebab

Fant ut at vi skulle teste ut hjemmelaget rullekebab, og det var virkelig vellykket! Ikke tar det veldig lang tid heller.  

Ingredienser til 4 personer:

Lefser:
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 ts sukker
0,5 ts salt
1,5 dl lunkent vann
0,5 dl raps- eller solsikkeolje

Kjøtt og marinade:

400 gram kjøtt av storfe, svin, lam eller kylling evt en blanding av disse.

0,5 gul løk

0,5 ts Cayennepepper

0,5 ts Chilipaste
En dæsj Oregano
En dæsj salt og pepper
4 ss raps- eller solsikkeolje

Tilbehør:
Isbergsalat/kinakål
Mais
 
Evt også tomat, agurk, paprika, rødløk. Her er det bare fantasien og smaksløkene som setter grenser!

Dressing:
1 pk (165 gr) majones
1,5 ss kefirmelk
2-3 fedd finhakket hvitløk (etter ønske)
0,5-2 ts Chilipaste (alt etter hvor sterk du ønsker den)
En dæsj salt og pepper

Fremgangsmåte:
Start med deigen til lefsene.
Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett vann og olje og bland godt sammen. La hvile i en bolle mens du tilbereder resten.

 
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og sett i kjøleskapet.


Strimle kjøtt og finhakket løk i en bolle og bland sammen med marinaden. Sett til side.
 
Del deigen i 4 og kjevl ut til så runde og tynne lefser som mulig.
Stek dem på varm stekeplate i forvarmet ovn (evt takke hvis du har det) på 200 grader. Ca 1 min på hver side. Hold dem varme og myke under et håndkle eller plastfolie mens du steker kjøtt i marinaden raskt i stekepanne.
 
 
Legg salat, tilbehør, kjøttblanding og dressing på lefsene når de er varme, brett og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar