Ingredienser:
1 kg benfri oksebog i terninger (evt. svin- eller lammebog)
1/2 purreløk
1-1/2 gul løk
4-5 gulrøtter
2 stk selleristenger
1 liten kålrot
1 persillerot
5-6 poteter
1 ts timian
Salt
Pepper
Start med å koke opp vannet og legg i kjøtt og laubærblad. Kok opp og ta bort skummet som danner seg på toppen av gryten med en øse. La så kjøttet koke på middels varme til det er mørt (ca. 1-1/2 time).
Kutt alle grønnsakene i passende terninger i løpet av koketiden.
Når kjøttet er mørt tilsettes alle grønnsakene, buljongterninger og timian. Når grønnsakene er møre smakes suppen til med salt og pepper.
Suppen serveres som den er evt. med flatbrød eller rundstykker ved siden av.
Kutt alle grønnsakene i passende terninger i løpet av koketiden.
Når kjøttet er mørt tilsettes alle grønnsakene, buljongterninger og timian. Når grønnsakene er møre smakes suppen til med salt og pepper.
Suppen serveres som den er evt. med flatbrød eller rundstykker ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar