Her er en enkel og grei oppskrift på kransekake uten tilsatt sukker og om ønskelig også eggehviter. Oppskriften gir et fullt stekebrett. Har erfart at stengene blir gode både med og uten eggehviter.
Kransekakestenger:
250 gr mandelmel evt. finmal mandler selv
(2 eggehviter)
100 gr fibersirup/SukrinSirup (Ca. 60 gr. hvis du ikke bruker eggehviter)
5 ss Sukrinmelis
100 gr fibersirup/SukrinSirup (Ca. 60 gr. hvis du ikke bruker eggehviter)
5 ss Sukrinmelis
Glasur:
Sukrinmelis
Vann
Bland alle ingrediensene godt sammen før du ruller ut deigen til små pølser. Veldig seig deig, men bruk gjerne litt vann på fingrene når du ruller ut. Legg på stekebrett og stek midt i ovnen i 10-12 minutter på 180 grader. Avkjøl.
Bland sukrinmelis og vann til passelig tykkelse og dekorer som ønsket. La glasuren stivne før du legger i lufttett kakeboks.
Som alternativt glasurforslag kan du for eksempel smelte litt sukkerfri sjokolade sammen med litt kokosolje og dekorere på samme måte. Så er det bare å kose seg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar