søndag 21. februar 2021

Lavkarbo sjokoladekake


Deilig lavkarbo sjokoladekake som minner litt om Tropisk Aroma. 

Bunn:
180 gr mykt meierismør
120 gr sukrin
4 egg
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ss kakaopulver
2 ss kaffe
1 dl kremfløte
250 gr mandelmel
4 ts fiberhusk

Glasur:
150 gr mykt smør
100 gr sukrinmelis
60 gr kakaopulver
2 ss kaffe

Visp smør og sukrinmelis hvitt og tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å vispe. Tilsett alle andre ingredienser mens du visper. Hell i rund springform og stek på 180 grader i ca 40 minutter. 

Mens kaken kjølner kan du blande sammen alle ingrediensene til glasuren og lage til ønsket mønster med f. eks en gaffel. Jeg lover at du ikke vil savne sukkeret!

4 kommentarer:

  1. Hvilken størrelse bruker du på formen til denne sjokoladekake?

    SvarSlett
  2. Hei. Står sukrinmelis i kakebeskrivelse men det står sukrin i oppskriften. Er det melis i kake og glasur?

    SvarSlett
  3. Hei, jeg brukte Sukrin i bunnen og Sukrin melis i glasuren

    SvarSlett